werkwijze

werkwijze

pvm_werkwijzeHeeft u een afspraak gemaakt bij een Mesoloog, dan wordt u verzocht om een uitgebreide vragenlijst in te vullen.

  • Een formulier voor kinderen van 0-4 jaar kunt u hier downloaden.
  • Een formulier voor kinderen van 4-12 jaar kunt u hier downloaden.
  • Een formulier voor kinderen van 12-18 jaar kunt u hier downloaden.
  • Een formulier voor volwassenen kunt u hier downloaden.

Dit formulier wordt tijdens het consult met u besproken en dan volgt het onderzoek.

anamnese

Tijdens de afspraak wordt de vragenlijst besproken en kunnen er aanvullende vragen worden gesteld. Er wordt systematisch gevraagd naar omstandigheden, voorgschiedenis, leefstijl en voedingsgewoonten van de patient. De bij het onderzoek gevonden dysfuncties zullen de symptomen van de vragenlijst verklaren.

electro fysiologische diagnostiek (EFD)

Er worden ca 80-100 punten voornamelijk op handen en voeten gemeten. Dit is een weerstandsmeting van acupunctuurpunten die bij dysfunctie een veranderde meetwaarde laten zien. Elk punt staat in directe relatie met een orgaan of een orgaandeel. Hierdoor worden functies en dysfuncties in kaart gebracht, om vervolgens in logische samenhang gebracht te worden.

pols- en tongdiagnostiek

Pols- en tongdiagnostiek werkt volgens geintegreerde oosterse geneeskunde (Traditionele Chinese Geneeskunde en de Ayurveda). De pols vertelt ons hoe verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. Vorm, kleur en beslag van de tong zijn een weerspiegeling van de processen in onder andere het maag-darmkanaal.

De mesoloog werkt met onderstaande onderzoeksmethoden;

  • Pols- en tong diagnostiek
  • Elektro Fysiologisch Diagnostiek
  • Onderzoek van het lichaam (Fysiche diagnostiek)
  • Meting van vitaminen, mineralen, hormonen, enzymen en voeding.

Door de combinatie van deze verschillende onderzoeksmethoden wordt de oorzaak van de klacht duidelijk waarna de mesoloog een effectief en persoonlijk gezondheidsplan op kan stellen. In dit plan geeft de mesoloog advies over het gebruik van middelen zoals homeopathische middelen en orthomoleculaire middelen, kruiden en over voeding en leefstijl.

Na het eerste consult volgt 6 tot 8 weken daarna een afspraak voor controle. Over het algemeen heeft een mesoloog 3 tot 4 behandelingen nodig voor een gewenst effect, afhankelijk van de ernst van de klacht en de individuele reactie op de behandeling.