Wat is Marma?


WAT IS MARMA?

Marma komt uit het Sanskriet en verwijst naar vitale punten in het lichaam waar de levenskracht en energie samen komen. Marma therapie komt voort uit de Ayurveda en is een zachte aanraking van vitale energiepunten.

Marma punten zijn vergelijkbaar met acupunctuur punten vanuit de Chinese Geneeskunst maar ze verschillen in hun benadering en toepassing. Bij Marma worden de punten zachtjes gestimuleerd met de vingers, duimen en handen in plaats van naalden te gebruiken. Dat maakt de behandeling veilig en niet invasief.

Elk punt is verbonden met specifieke weefsels, zenuwen, organen en energiekanalen. Door deze punten te stimuleren wordt je Prana (levens energie) gestimuleerd, blokkades komen in stroming waardoor het evenwicht in het lichaam hersteld kan worden.

Hierdoor kan er een verlichting optreden van pijn, spierspanning en de doorbloeding kan verbeterd worden. Naast fysieke voordelen heeft de Marma behandeling ook invloed op het mentale en emotionele welzijn waardoor er meer ontspanning en helderheid van geest ervaren kan worden.

HOELANG DUURT EEN BEHANDELING?

De behandeling duurt 45-60 minuten. Na de behandeling krijg je rustig de tijd om na te voelen onder het genot van een kopje thee. Tussen het afronden van de behandeling en het moment dat je naar huis gaat zal weinig worden gesproken. Dit helpt je om in je eigen energie te blijven en de werking van de behandeling te verlengen.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

De kosten voor een Marma behandeling zijn € 60,00.