Patientenvoorbeeld 3

 

jongen met terugkerende infecties

Patiënt: Jongen: 7 jaar.
Klachten: Sinds de 6e levensmaand sterke eczeem met droge huid en jeuk. De jeuk wordt versterkt door bedwarmte en opwinding. Geen duidelijke verslechtering door gebruik van bepaalde levensmiddelen.
Vaak infecties, zoals angina’s en otitis media (middenoorontsteking). Veelvuldig dunne ontlasting.
Regulier medische behandeling met cortisolzalf had geen effect;  homeopathie, Elektro-acupunctuur volgens Voll (EAV) en verschillende diëten gaven ook geen resultaat.
Mesologisch onderzoek: Mesologisch toonde reeds in het eerste onderzoek een overgevoeligheid voor zware metalen en een cellulaire opname stoornis van verschillende mineralen. Hiervoor werd een Schüssler-zout en een nikkelvrij dieet voorgeschreven.
Drie maanden later kwamen de symptomen in alle heftigheid terug, na een inentings herhaling
Deze reactie had een directe samenhang met aluminium (een bestandeel van de inenting).
Therapie: Anabolisme verminderd dieet (Kapha) met dagelijkse waterinname van 1,5 liter. Daarnaast kreeg zij een homeopathisch middel en ayurvedische kruiden om het immuunsysteem tegen de virale gevolgen te activeren Vervolgens werd nog osteopathische behandeling aangeraden, welke zij 2 maal kreeg met een tussenpauze van 4 weken.
Resultaat: Bij het tweede consult: verandering van het homeopathische middel, een darmflora-ondersteuning (probiotica) en een orthomoleculair preparaat gericht op de symptomen.
Bij een derde controle na drie maanden bleef het eczeem weg, waren geen infecties meer opgetreden en reageerde de huid alleen nog bij extreem gebruik van zoetigheid.