Patientenvoorbeeld 1

 

Baby me eczeem

Patiënt: Baby: 5 maanden oud
Klachten: Sterk eczeem over het gehele lichaam.
Vele problemen met de vertering, zoals opgeblazen gevoel, pijnlijke stoelgang.
Moeder geeft nog volledige borstvoeding. Moeder heeft ook vele klachten, chronische rugpijnen, en veel stress in het beroep.
Een tweede kind lijdt ook aan eczeem sinds de geboorte en is nu 4 jaar oud. Vader lijdt ook reeds vele jaren aan eczeem.
Mesologisch onderzoek: Hier moesten de moeder en het kind beide onderzocht en behandeld worden, aangezien de moeder verantwoordelijk voor de voeding van het 5 maanden oude baby was. Door de borstvoeding werd de voeding van de moeder aan het kind doorgegeven, die geen goede kwaliteit had.
Uitkomsten: Bij de moeder werd een lactoseintolerantie vastgesteld. Bovendien was er nog een verhoogde nikkelbelasting in het bindweefsel aanwezig.
Therapie: Voeding zonder lactose en bovendien nikkelvrije voeding. Tevens kreeg zij ayurvedische en homeopathische medicamenten.
Bij het kind: homeopathie en kruiden voor de regulatie van de darmslijmvliezen en de darmflora.
Resultaat: Na ca. 8 weken was de huid bij het kind grotendeels genormaliseerd, er bleven nog kleine plekken in de plooien van arm en benen aanwezig, die een paar weken later ook verdwenen.
Bij de moeder werkte de therapie ook positief ten aanzien van haar rugklachten en haar algehele conditie. Later zijn ook het oudere kind en de vader met succes behandeld.